(ACN) La cap de llista del PDeCAT a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, ha acusat JxC i ERC de “dibuixar el futur de Catalunya sense tenir en compte” la realitat rural. La candidata ha afirmat que el Govern “no escolta” el territori i ha recordat que Catalunya és “molt diversa”. “No tot és Barcelona i l’àrea metropolitana”, ha reivindicat.

El partit ha celebrat aquest dissabte un acte a Bassella (Alt Urgell) per denunciar la despoblació i els problemes del món rural i ha proposat crear una “gran àrea de Govern” que integri aspectes com la transició ecològica, l’equilibri territorial, el desenvolupament rural i l’alimentació. Així mateix, ha plantejat crear una secretaria general i una conferència d’alcaldes del país rural.

La candidata de la formació a les eleccions ha assegurat que el Govern de Laura Borràs i Pere Aragonès “no escolta” el món rural i no l’ha pres en consideració a l’hora de decretar mesures com el confinament perimetral. “Si en una situació extrema no s’ha tingut en compte la pluralitat territorial i sectorial, com l’han de tenir en compte en la definició de les estratègies de futur?”, ha qüestionat la cap de llista.