Personalitats polítiques s’han acomiadat aquest divendres al migdia de l’exconseller de la Generalitat i expresident de la Fundació del Gran Teatre del Liceu Joaquim Molins. El funeral ha tingut lloc a la basílica de Santa Maria del Mar i al costat dels familiars s’han vist els expresidents Jordi Pujol i Artur Mas, acompanyats de les seves dones. També hi han assistit membres del govern, com l’ara exconseller d’Interior Jordi Jané i el seu substitut, Joaquim Forn; el titular d’Empresa, Santi Vila, i el de Territori, Josep Rull.

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la regidora del PDeCat Sònia Racanens també hi han acudit. Han fet acte de presència altres representants de les institucions i càrrecs empresarials com ara la directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann; així com el conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca; Jordi Mercader (Miquel i Costas), i el president d’Abertis, Salvador Alemany.

Joaquim Molins va morir aquest dijous als 72 anys, després d’una carrera política en la qual va rebre reconeixements com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Va exercir la política des de l’any 1977 i fins al 2001. Va ser diputat per Convergència i Unió (CiU) al Congrés, conseller de la Generalitat, i diputat al Parlament entre els anys 1988 i el 1993. A més, el 2013 va ser designat president del Patronat de la Fundació Gran Teatre del Liceu, càrrec que va ocupar fins al 2016.