JOSEP ANGLADA, expresident de Plataforma per Catalunya "Crec que és bo que se centrés a dialogar amb Catalunya perquè Catalunya necessita Espanya i Espanya necessita Catalunya."

És la tercera vegada que la plataforma es reuneix al costat de les Torres Venecianes per defensar que Catalunya forma part d’Espanya i que volen que continuï sent així. Durant una hora, han onejat un centenar de banderes espanyoles i una pancarta amb la paraula “indisoluble”. En un acte en què s’hi han pogut veure algunes banderes franquistes, l’expresident del partit xenòfob Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha fet arribar un missatge al president en funcions, Mariano Rajoy. Li ha demanat que dialogui amb els representants dels catalans perquè, diu, “Catalunya i Espanya es necessiten mútuament.”

L’entitat es va formar el 2012 com a resposta a les manifestacions multitudinàries de l’11 de setembre a favor de la independència. Els seus promotors asseguren que es tracta d’una plataforma desvinculada dels partits polítics i que aplega part de la societat civil que defensa la unitat d’Espanya.