Davant de la diversitat d’opinions, Pisarello va demanar el vot nominal. Els regidors d’Esquerra i el PSC van votar a favor de la proposició de la CUP, mentre que els dos de Ciutadans i Jaume Ciurana i Raimon Blasi, del Grup Municipal de CiU, s’hi van abstenir. En contra hi van votar el regidor del PP i l’única regidora d’Unió, Sònia Recasens.

Abans, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, havia explicat que el seu govern està d’acord amb el document de la Lliga per la Laïcitat, que ha fet seu la CUP per reclamar informació de primera mà sobre les propietats que té l’Església a Barcelona. Pisarello va admetre que “concedir privilegis desproporcionats des del punt de vista fiscal és inacceptable en qualsevol administració que incorpora aquests principis laics” però va afegir que els municipis tenen “una autonomia molt limitada”  i que ni poden intervenir ni fer públiques dades que provenen de padrons fiscals. Sí que va poder detallar, però, l’import total del que l’Església s’estalvia amb l’exempció del pagament de l’impost sobre béns immobles (IBI): 927.700 euros el 2015.

El regidor de la CUP Josep Garganté va afirmar que combatrà aquesta norma mentre no “es conquereix una república catalana realmente laica”. Des d’ERC, Trini Capdevila assegura que el model de societat que es vol no es correspon amb el de l’Estat. Montserrat Ballarín, del PSC, creu que no és aquest un assumpte que pugui solucionar el consistori i que, per tant, s’ha d’interpel·lar el govern central. Sònia Recasens, d’UDC, hi veu “demagògia i populisme”; Paco Sierra, de C’s, s’ha mostrat més equidistant, i el popular Javier Mulleras ha volgut recordar el paper social, cultural i educatiu de l’Església.