Els comitès de defensa de la república (CDR) s’han concentrat de nou davant les seus del PDeCAT i d’ERC. Reclamen als dos partits del govern “que facin efectiu el mandat escollit de les urnes” en el referèndum de l’1 d’octubre i que implementin la república. Tal com van fer durant la commemoració de l’1-O davant del Parlament, exigeixen a l’executiu de Quim Torra que no faci “ni un pas enrere” i insisteixen que si no avancen cap a aquesta direcció, dimiteixin. Des del principal compte de Twitter dels activistes, expressen que “prou autonomisme” i acompanyen el missatge amb les etiquetes #TardorCalenta i #RepúblicaODimissió.


De la mateixa manera, els activistes també volen tornar a exigir la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, per les càrregues policials dels Mossos d’Esquadra durant la commemoració de l’1-O a les portes de la cambra catalana. De fet, la convocatòria és sota el lema “Buch, ens veiem divendres”.

Protesta CDR davant seus partits independentistes

Davant la seu d’Esquerra s’hi han mobilitzat unes 200 persones, fet que ha obligat a tallar el carrer de Calàbria des de les 19 h. Els concentrats han demanat unitat als partits independentistes “per tirar endavant la república” i han fet retrets als Mossos d’Esquadra.

A la seu del PDeCAT s’hi han agrupat una vuitantena de membres. Allà les proclames que més s’han sentit han estat “Buch dimissió”, “Torra dimissió” i “El poble mana, el govern obeeix”. Els concentrats també han enganxat cartells a la porta de la formació política.

Seu PDECAT CDR

Mobilització a diverses ciutats de Catalunya

Els CDR també es concentren a diverses ciutats de Catalunya simultàniament. La intenció és la mateixa que a Barcelona: plantar-se davant les seus del PDeCAT i d’ERC per pressionar-los. Ho faran a Lleida, Olot i Tarragona. Inicialment, la mobilització també estava convocada a Tortosa, però per motius meteorològics l’han ajornat fins al 27 d’octubre.

Segona reivindicació davant les seus dels partits independentistes

No és la primera vegada que els CDR es manifesten davant les seus dels partits independentistes. Ja ho van fer fa un mes i l’objectiu era el mateix: reclamar desobediència. 300 persones es van dirigir a la seu de la CUP per reclamar-los que traguessin “targeta vermella a qualsevol intent de retorn a l’autonomisme” i després es van desplaçar fins a la seu del PDeCAT. Aquell mateix matí, un grup de membres dels CDR havien anat anat a la seu dels republicans a Barcelona, al carrer de Calàbria, per empaperar-ne l’entrada amb cartells en què es llegia “El poble mana, el govern obeeix” i fer pintades a la façana. En aquell cas, no se’ls va permetre l’accés a la seu. Esquerra va lamentar els fets i va insistir que “l’adversari és un altre”.