La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha reconegut haver-se assabentat de l’operació pels mitjans de comunicació i l’ha vinculada a l’imminent judici a Artur Mas pel 9-N, el dia 6 de febrer. “Ens trobem allò que ja ens hem trobat en altres ocasions, que apareix la Guàrdia Civil amb la premsa al darrere”. Per la consellera, es tracta “d’una acció mediàtica” prèvia a un “element molt greu com és la judicialització de la política”.

També n’ha parlat el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané. Ha assegurat que la Guàrdia Civil ha comunicat als Mossos l’operació “un cop iniciada” i quan ja l’havia feta pública als mitjans de comunicació. El conseller no ha volgut valorar més enllà i ha assegurat que el partit donarà explicacions a la premsa.

El president de CDC, Jacint Borràs, ha atribuït l’operació policial a una resposta de l’Estat a la mobilització ciutadana prevista el dia del judici. Segons Borràs, és una “actuació programada de l’Estat” i ha animat a participar a la concentració de dilluns en suport d’Artur Mas i del referèndum del 9-N.

El Ministeri de l’Interior ho desmenteix

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha negat que l’operació de la Guàrdia Civil estigui relacionada amb el procés sobiranista i la proximitat del judici pel cas de la consulta del 9-N. Segons Zoido, “no depèn del que vol la Guàrdia Civil o la policia”, i ha afirmat que les actuacions en relació amb el suposat finançament irregular de CDC “s’estan produint a instàncies judicials”. Concretament és la quarta vegada, segons el ministre, que s’engega un dispositiu d’aquestes característiques sobre el suposat finançament irregular de CDC.