FRANCESC HOMS, portaveu del govern "El govern avui acorda sol·licitar participar en aquest fons de liquiditat del govern espanyol, que insisteixo no està plenament operatiu, sobre la base següent: que les condicions no poden ser unes altres que complir amb els plans d'ajustos que estan aprovats i que el govern de la Generalitat està complint. I que, per descomptat, i de cara al nostre àmbit competencial nosaltres no acceptarem condicions que en podríem dir polítiques."

En el primer consell executiu del curs polític, el govern ha acordat acollir-se al fons de liquiditat autonòmic i demanar 5.023 milions d’euros. En els pròxims dies s’iniciaran les gestions per fer-ho, però el portaveu del govern, Francesc Homs, ha anunciat que no s’acceptaran condicions polítiques i ha recordat que els recursos que es prestaran s’han pagat amb els impostos dels catalans. Amb aquests diners, l’executiu pretén complir amb l’objectiu de dèficit per a 2012, l’1,5% del PIB, i assumir els venciments pendents d’aquí a finals d’any.

El pacte fiscal també ha estat damunt de la taula de la reunió. El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del Govern espanyol debatran la proposta el 20 de setembre. La setmana que ve es convocarà una comissió formada pels grups parlamentaris que van donar suport al projecte el mes de juliol.