Catalunya en Comú – Podem han tancat la campanya aquest dimarts a Santa Coloma de Gramanet amb el convenciment que obtindran un bon resultat aquest 21D que els permetrà construir el govern de progrés que defensen. El candidat, Xavier Domènech, s’ha erigit com l’alternativa al “bucle fracassat”. També s’ha adreçat directament a Carles Puigdemont, acusant-lo d’haver deixat, amb les seves decisions, “fora la meitat del país i frustrada l’altra meitat”. I li ha etzibat: “Vull que tornis però no pots ser al futur govern de Catalunya”.

Els comuns han desbordat el teatre Josep Maria de Segarra en el seu acte final de campanya a Santa Coloma de Gramanet en què Domènech ha rebut el suport de l’alcaldessa Ada Colau i del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que ha defensat el vot per Catalunya en Comú – Podem com la garantia per assegurar un vot d’esquerres. “Té sentit que algú d’esquerres voti al PSC?”, ha preguntat per després defensar que un bon resultat dels comuns podria servir perquè els socialistes de Miquel Iceta “girin a l’esquerra”.

Barcelona com a exemple

Ada Colau ha assegurat que hi ha majories socials progressistes a Catalunya. I ha tornat a posar la seva gestió social al consistori, “en només dos anys”, com l’exemple del que es podria fer si governessin a la Generalitat. També ha criticat les càrregues policials de l’1 d’octubre, – una decisió “de la política de la crueltat”- i ha rebutjat, un cop més, la declaració de la república i, també, la posterior aplicació de l’article 155, que “ha usurpat de manera injusta les institucions”. Per això ha assegurat que la seva formació ha vingut “a recuperar l’autogovern”.