Jo que se arcadi oliveres 2012

El govern de Catalunya concedirà la Medalla d’Or de la Generalitat a títol pòstum a l’activista social Arcadi Oliveres, mort el 6 d’abril. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la seva intervenció en l’acte d’homenatge a Oliveres organitzat per la Universitat Internacional per la Pau, celebrat en el claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès (el Vallès Occidental).

En el seu discurs, Aragonès ha agraït a Oliveres la seva militància “en causes per la justícia global, per la pau i la llibertat de tots els pobles i les persones“. En l’acte d’homenatge hi han intervingut representants de diverses entitats amb les quals va estar vinculat Oliveres, com el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, la Xarxa d’Economia Solidària de Sant Cugat, la Xarxa Solidària de Sant Cugat, l’Ateneu Santcugatenc, el grup Amics de Pedra i Sang o l’Institut Joaquima Pla i Farreras, entre d’altres.

“El buit que va deixar Arcadi està ara més ple”

També ha pres la paraula en l’acte Bernat Oliveres, el seu fill, que ha agraït les mostres d’afecte, que fan “que el buit que va deixar Arcadi estigui ara més ple“.

Oliveres, catedràtic d’economia aplicada de la UAB, que va dedicar la seva vida a lluitar per la justícia social, el pacifisme i l’ecologisme, va morir a l’abril a Sant Cugat als 76 anys, víctima d’un càncer de pàncrees irreversible que li havien diagnosticat al gener.