En definitiva, vol que també es pugui aplicar en casos com:  l’assassinat després de segrest, l’assassinat amb obstrucció de la recuperació del cadàver o l’assassinat en infraestructures crítiques com trens o aeroports i mitjançant l’alliberament d’energia nuclear.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Catalá ha assegurat que el 2015 es va introduir aquesta pena de manera limitada i raonable, però creu que ara la intenció d’alguns partits de l’oposició de retirar-la coincideix amb un important debat social i polític. El ministre de Justícia ha assegurat que, en un moment de debat, el Govern espanyol ha volgut mostrar el seu compromís amb mantenir i, fins i tot, ampliar aquesta pena.

L’argument de Catalá per defensar l’ampliació de la pena

El ministre de Justícia ha explicat que la majoria de països europeus tenen aquesta pena i inclouen molts altres delictes. Però aquest no ha estat l’únic argumentari.

“Els ciutadans no ens trien perquè fem el que ens sembli, sinó perquè representem la societat”, ha justificat Catalá en roda de premsa, tot assegurant que si el 80 % de la societat considera que hi ha d’haver un canvi en la pena, el deure dels grups parlamentaris és assemblar-se al màxim al sentiment social.

Catalá ha assegurat que no es tracta d’una decisió electoralista. “Les lleis s’han d’assemblar al màxim possible a la societat i això és el que intentem”, ha sentenciat el ministre.