El trencament del pacte amb el PSC ha provocat que les àrees del govern municipal que eren en mans dels socialistes quedin buides. Es tracta de Cultura, Comerç, Infància i Arquitectura, a més de tres districtes: Sant Andreu, l’Eixample i Sarrià – Sant Gervasi.

Barcelona en Comú haurà de decidir com es reparteixen les carteres que fins ara eren responsabilitat dels socialistes. Dues de les àrees clau en la decisió seran Cultura i Comerç, dirigides per Jaume Collboni i Montserrat Ballarín, i que abans de la incorporació del PSC al govern eren comissionats, una figura criticada pel sector per la falta de visibilitat.

L’altre moviment que haurà de fer el govern Colau és tornar a repartir els districtes: abans del pacte amb el PSC Sant Andreu estava dirigit per Laia Ortiz; Sarrià – Sant Gervasi, per Gerardo Pisarello, i l’Eixample, per Agustí Colom. Però amb l’entrada dels socialistes, l’executiu va alliberar d’aquesta responsabilitat els tinents d’alcalde (només Janet Sanz compatibilitzava el districte de Nou Barris i la tinença d’Urbanisme) i van assumir les regidories Carmen Andrés, Montserrat Ballarín i Daniel Mòdol, respectivament (Colom va deixar l’Eixample per Sants – Montjuïc, que fins llavors era en mans de Jaume Asens).