(ACN/redacció) El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, ha presentat aquest dimecres les propostes del partit en matèria sanitària, que inclouen una retallada en “malbaratament separatista” associat al procés i derivar aquests recursos al Departament de Salut. Carrizosa s’ha fet acompanyar del cap de llista en les eleccions del 14 de febrer per Lleida, Jorge Soler, que és metge de professió, per presentar aquestes iniciatives.

Carrizosa ha defensat la “responsabilitat” del partit davant del coronavirus i ha acusat el candidat del PSC i exministre de Sanitat, Salvador Illa, d’haver-se “amagat darrere de les comunitats autònomes” durant la pandèmia. Per l’aspirant a la Generalitat, Illa ha estat un ministre “irresponsable” que s’ha atribuït el mèrit de la vacunació però ha deixat la gestió de la pandèmia en mans de les autonomies.

Tot plegat, mentre des del govern català “deien que la culpa és d’Espanya, i que si fóssim independents tindríem menys morts“. Cs vol que s’homenatgin els sanitaris que han combatut l’epidèmia i se’ls concedeixi una paga extraordinària extensiva al personal de neteja i administració, i que gaudeixin també d’una setmana addicional de vacances. D’altra banda, s’ha compromès a revertir les retallades al sector i, a més, a facilitar que les farmàcies puguin fer cribratges massius.

Han acompanyat Carrizosa l’expresident de les illes Balears i eurodiputat actual José Ramón Bauzá i el vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea. Igea és el líder i cara visible del sector crític de Cs que va plantar cara a Inés Arrimadas durant les primàries del partit. Aquest dimecres, però, ha fet costat al candidat a la Generalitat tot i que cap dels militants del sector crític que havien obtingut escó en les eleccions passades forma part de la llista que encapçala Carrizosa.