El carrer de Jonqueres passarà del gris al verd amb la reforma de la via Laietana. Els arbres i la nova il·luminació són només alguns dels canvis que s’hi estan fent per guanyar més espai per als vianants i reduir-hi el trànsit. Tot i que els treballs encara no han acabat ja es veu com serà la via. S’hi ha plantat l’arbrat nou i també s’han instal·lat alguns dels fanals que dotaran el carrer de més il·luminació.

Carrer de Jonqueres, del gris al verd

La transformació de la via Laietana, que es va iniciar el març de l’any passat, inclou també la modificació del carrer de Jonqueres. Es tracta d’un vial d’uns 10 metres d’amplada però que absorbia tot el trànsit que pujava per la via Laietana per arribar a la plaça d’Urquinaona. Amb els treballs s’eliminarà el trànsit de pas i es convertirà en un carrer de plataforma única. Per l’àrea central hi podran passar els vehicles dels veïns i els que hagin de fer la càrrega i descàrrega.

Reclamen que es netegin les parets

El fet que les obres del carrer de Jonqueres converteixin l’espai en un lloc on els vianants tinguin prioritat és motiu d’optimisme per als comerciants. En Xavier Fuster, gerent de la sala Ars, espera amb ganes la reforma. “Crec que guanyarem en tranquil·litat”. Fuster, però, reclama que s’aprofiti per “netejar les parets, brutes del fum dels vehicles i plenes de grafits”.

Espero que s’aprofitin els treballs per netejar les parets, brutes del fum dels vehicles i plenes de grafits”
Xavier Fuster, gerent de la sala Ars

En José Pérez, propietari del bar Timón des del 1991, assegura que “ja era hora” que es fes algun canvi en aquest carrer. “Hem conviscut molts anys amb fums i sorolls i ara ens toca tranquil·litat”, afirma. Considera que la reforma serà positiva per al comerç de la zona.

El trànsit passarà a ser descendent

Una altra de les novetats amb la transformació del carrer és que el sentit de la circulació passarà a ser descendent. Els cotxes hi accediran per la plaça d’Urquinaona i tombaran a Ortigosa. A més, es crearà una plaça a la confluència de Jonqueres amb la via Laietana. Més avall, la rotonda d’Antoni Maura desapareixerà i això comportarà una altra plaça nova a la zona, amb un pas de vianants més ample per connectar la catedral amb el Mercat de Santa Caterina.