Manuela Carmena creu que l’aparició de Vox és una conseqüència de la DUI: “Aquesta pretensió de la declaració unilateral d’independència de Catalunya o el referèndum en unes condicions que mai no s’hauria d’haver donat ha perjudicat Catalunya i Espanya. No tinc cap dubte que Vox és una conseqüència en part d’aquest procés”, ha afirmat l’exalcaldessa de Madrid durant un acte entre l’entitat de la capital Madrid Centro Histórico i la barcelonina Un dels Nostres. A l’esdeveniment celebrat aquest dilluns també hi ha participat també l’alcaldessa, Ada Colau.

Carmena ha fet una crida a la societat civil perquè siguin els ciutadans els qui comencin a dialogar entre ells, atès que els partits polítics no ho aconsegueixen. Proposa, com a ideal, fer una assemblea entre les dues ciutats en què participin persones triades de manera que hi hagi representades tot tipus de classes socials i edats. L’exalcaldessa de Madrid diu que el primer que cal fer per aconseguir dialogar des de posicions molt allunyades és parlar sense posar etiquetes.

Per la seva banda l’alcaldessa, Ada Colau, ha agraït a Carmena haver acceptat llegir el pregó de la Mercè. També ha destacat la voluntat d’entesa entre les dues ciutats els últims anys.