En una entrevista als Matins de TV3, la presidenta de l’ANC ha dit que no hi ha cap mena de dubte sobre el sentit de la manifestació: “Tothom ho sap, ho sap el país, ho sap del Govern…. és una manifestació independentista. El lema de la manifestació no és ambigu'”, ha dit. Forcadell ha dit que el to independentista de la manifestació espanta alguns polítics. “Hi ha persones que no volen que sigui una manifestació independentista. De cop i volta s’han trobat un país que vol un canvi radical en la política catalana, i això els fa por. Intenten desesperadament desvirtuar el to de la manifestació perquè s’hauran d’adaptar a la nova situació”, ha afirmat.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha dit que qualsevol persona que assisteixi a la manifestació serà comptada com a independentista i que el poble de Catalunya no es deixarà enganyar per lectures alternatives a la secessió d’Espanya.

Un acte multitudinari, unitari i pacífic

Forcadell ha explicat que espera que la d’aquest 2012 sigui la manifestació més multitudinària de la història de Catalunya, tot i que no entraran en una guerra de xifres. La manifestació no provocarà canvis immediats l’endemà, tot i que si que albira canvis radicals a mitjà termini. La presidenta de l’ANC confia que el president de la Generalitat rebi una delegació de l’entitat “en els propers dos o tres dies”, després de la trobada que mantindran aquest dimarts amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Li demanaran a Mas que inicii els processos de secessió amb Espanya. “Si volem continuar essent catalans, hem de tenir un estat propi”, conclou.

L’ANC creu que la reunió del 20-S entre Mariano Rajoy i Artur Mas serà  un simple tràmit, perquè el govern espanyol “mai concedirà el pacte fiscal en els termes plantejats pels catalans”.