El diputat electe d’Esquerra Republicana, que va concórrer com a número cinc de la llista per Barcelona, no prendrà possessió de l’escó. De fet, ha decidit deixar la política i tornar a exercir d’advocat, com feia abans. Tot i això, en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies, ha afirmat que manté un compromís ferm amb ERC i que pren la decisió per motius estrictament personals.

Mundó està en llibertat amb càrrecs, després de passar més d’un mes en presó preventiva, a Estremera, per decisió de l’Audiència Nacional. El 4 de desembre en va sortir, igual que Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Meritxell Borràs i Dolors Bassa. La mateixa nit va sumar-se a la campanya d’ERC del 21-D, en què va participar de forma activa.

“Després d’una etapa intensa en la política institucional, he decidit tornar a la vida professional”, ha afirmat. “Continuaré amb un compromís absolut amb el país, com sempre, però ara des d’altres àmbits”, ha explicat, i ha afegit que “és una decisió absolutament compartida amb ERC, a qui només puc agrair la confiança. El meu compromís continua sent amb ERC”, ha conclòs.