Segons Agustí, ara per ara Jordi Graupera està al mateix nivell que ell, que Alfred Bosch o que Neus Munté; per això l’ha qualificat d’“un actor més” i ha dit que “si apareix una figura per sobre de tots aquests i que ens aglutina a tots, millor que millor”. De fet, Carles Agustí ha dit que serà “el primer que faré un pas al costat” si hi ha una persona independent de consens i “que, objectivament, sumi més vot”. En aquest sentit ha criticat que la seva rival, Neus Munté, descartés renunciar a liderar la llista unitària.

Un memorial de l’1-O a El Born

En l’última roda de premsa abans de batre’s a les urnes amb Neus Munté aquest divendres i dissabte, Carles Agustí també ha presentat més propostes de la seva candidatura. En destaca “fer d’El Born CCM un espai memorial de l’1 d’octubre” perquè el dia del referèndum “té algunes similituds amb el 1714”. Agustí no ha desgranat com voldria fer l’homenatge a l’1-O, “sigui amb una exposició permanent o sigui amb alguns símbols”, però ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, d’haver “desnaturalitzat” El Born CCM.

Agustí també ha volgut potenciar la seva candidatura amb el suport de Lluís Carrasco, net de Manuel Carrasco i Formiguera i expert en màrqueting. Carrasco ha dit que sumarà esforços amb Agustí per aconseguir “l’objectiu final” de tenir una candidatura única, alhora que ha demanat recuperar el paper central de Barcelona en el context polític català: “Tenim una capitalitat de plastilina i no: el projecte ha de ser ferm”, ha sentenciat.