CARINA MEJIAS, alcaldable de Ciutadans "Obrir un museu militar a la ciutat?" "Ho veig bé sempre que es faci amb rigor històric i que reflecteixi el què ha estat la participació de la societat catalana en la transformació històrica a la resta d'Espanya. No sé per què s'han de fer tants escarafalls quan tenim un mausoleu al Born. Em sembla que alguns episodis històrics per alguns són molt importants i els barcelonins ens hem de gastar milions d'euros en inversió per fer centres culturals que són un sarcòfag de pedres per recordar el 1714 i, en canvi, quan algú diu que vol fer un museu militar que reflecteixi els diferents episodis històrics en què Catalunya ha participat de la transformació de la història d'Espanya fan molts escarafalls." "Com és la seva relació amb el partit popular?" "Doncs és una relació com en qualsevol altre adversari polític. En aquests moments estic a Ciutadans i em sento molt còmoda amb aquesta opció política que represento de manera honorable i, per tant, la meva relació amb els companys del Partit Popular és com de qualsevol altre company del partit socialista, d'Iniciativa o Convergència."

Carina Mejías ha criticat els partits polítics que no s’han manifestat contraris que Barcelona aculli un museu militar, com va anunciar Ricardo Álvarez-Espejo, el tinent general de l’exèrcit espanyol, durant la celebració de la Pasqua Militar a la ciutat. Mejías ha assegurat que per algunes persones hi ha fets històrics molt importants i, per d’altres, no tant. I implícitament ha fet al·lusió a El Born Centre Cultural: “Els barcelonins ens hem de gastar milions d’euros en inversió per fer centres culturals que són un sarcòfag de pedres per recordar el 1714″. L’alcaldable de Ciutadans ha comparat també l’antic mercat amb un “mausoleu” funerari.

Mejías també s’ha referit al Partit Popular -del qual va formar part de 1991 a 2012 i en va ser regidora a l’Ajuntament- i ha assegurat que mantenen “una relació com amb qualsevol altre adversari polític”. Sobre futurs pactes després dels resultats que hi pugui haver en les pròximes eleccions municipals, no n’ha donat cap detall.