Abans que toquin les 6 de la tarda en Boyd està preparat per seguir la primera compareixença de Hillary Clinton després de conèixer els resultats electorals. Diu que està decebut amb la victòria de Trump. BOYD COHEN, professor d'EADA "Tengo verguenza por mi país porque los valores que demuestra Trump son los peores valores que se encuentran en un ser humano. Qué voy a hacer la próxima vez que tenga que enseñar mi pasaporte en el aeropuerto. No quiero que la gente vea que soy estadounidense" La Suzzanne s'ha quedat desperta de matinada esperant que el magnat no sortís elegit. Ara s'ha d'enfrontar a una classe en què dos alumnes adolescents ja han manifestat la seva fascinació per Trump. SUZANNE CÓRDOVA, professora de l'Institut Nord-Americà "Estoy sin ganas y estoy absolutamente agotada porque no he dormido y además esto... es que pensar en esto agota. Un sin verguenza total es el presidente de mi país, y lo rechazo completamente" La mateixa sensació és la que té la seva companya Mary. MARY KOPECKY, professora de l'Institut Nord-Americà "Mira estic molt afectada perquè no ho esperava. Tenia una mala sensació abans d'anar a dormir però esperes el millor. I realment ha passat l'inimaginable. Com pot esperar la gent que un billonari els arregli la vida?" Els nord-americans establerts a Barcelona van seguir la nit electoral des de dos punts de la ciutat: l'Hotel Majestic i la sala Luz de Gas. A mesura que avançava l'escrutini, cares llargues i gestos de preocupació, un estat d'ànim que s'ha mantingut fins avui.

Boyd Cohen, professor de l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA), és un d’ells i assegura que sent “vergonya” de pertànyer als Estats Units. “Què faré la pròxima vegada que hagi d’ensenyar el passaport? No vull que la gent vegi que sóc estatunidenc”, lamenta.

Suzanne Córdova, professora de l’Institut d’Estudis Nord-americans, comparteix aquesta sensació. Explica que no entén com un magnat com Trump pot arribar a ser el president del seu país i admet que se sent “esgotada i decebuda”. Córdova creu, a més, que el candidat ha ajudat que “el discurs racista que amaguen molts nord-americans sortís a la llum” de forma justificada.

La decepció també la comparteix la seva companya Mary Kopecky: “Estic molt afectada perquè no ho esperava. Tenia una mala sensació abans d’anar a dormir però igualment t’esperes el millor, i realment ha passat l’inimaginable“, assenyala. Kopecky es pregunta com pot ser que la gent esperi que un milionari com Trump els arregli la vida.

Els nord-americans establerts a Barcelona van seguir la nit electoral des de dos punts de la ciutat: l’Hotel Majestic i la sala Luz de Gas. A mesura que avançava l’escrutini, cares llargues i gestos de preocupació, un estat d’ànim que s’ha mantingut fins a aquest dimecres.