vaixell bloquejat barcelona

(ACN) El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha prohibit l’arribada a Barcelona d’un vaixell amb bandera maltesa amb càrrega procedent d’un altre vaixell de nacionalitat russa i que està sancionat per la UE com a conseqüència de la guerra d’Ucraïna. De fet, el vaixell maltès, de nom Black Star, tampoc pot accedir a aigües territorials espanyoles. Així ho ha establert la Direcció General de la Marina Mercant en una resolució després de comprovar que la càrrega del Black Star és en realitat del vaixell rus Andrey Pervozvanniy, al qual Capitania Marítima ja va denegar l’entrada a Barcelona el 25 d’abril.

Transferència de la càrrega en aigües properes a Malta

A través del sistema SafeSeaNet, que és un sistema de seguiment i informació del tràfic marítim, es va comprovar que la transferència de la càrrega del vaixell rus al maltès es va fer entre les 6.40 h del dia 24 d’abril a les 12.20 h de l’endemà a 12,5 milles nàutiques al nord-oest de l’illa de Malta, just al límit de les seves aigües territorials. L’Agència Europea de Seguretat Marítima ja va avisar els països membres de la UE que aquest tipus de transbordaments, que suposen eludir les sancions d’Europa, estan prohibits.

El vaixell Black Star transporta oli de palma, fruita i oli de cuina usat, segons va informar el seu consignatari a Capitania Marítima i Ibèrica Marítima. Actualment, el vaixell continua navegant per aigües internacionals, entre Catalunya i les illes Balears, i tenia previst arribar a Barcelona cap a les 22.30 h.