CAP Raval Nord

El conflicte per trobar una ubicació per construir el nou CAP Raval Nord suma un capítol més. La proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya d’utilitzar un solar de propietat municipal ubicat a la Universitat de Barcelona (UB) ja ha estat rebutjada per la mateixa universitat. A través d’un comunicat que ha difós a la pàgina web ha expressat “la seva oposició al canvi d’usos del solar” on, afirma, s’hi fan pràctiques docents i activitats de recerca sobre un jaciment arqueològic important.

Els terrenys en qüestió estan  a les facultats de Geografia i Història i de Filosofia, i la UB assegura que un equipament de salut és “difícilment compatible” amb el trànsit diari de prop de 6.000 persones d’un campus. Per això demana que es respecti aquest solar, qualificat com a zona verda, que aporta valor acadèmic, cultural i social al barri.

L’Ajuntament ja va avançar que caldria tenir en compte les necessitats de la Universitat quan es va fer pública la proposta. El govern municipal va dir que estudiaria la proposta, però també va reiterar que es farà el que el Departament de Salut consideri adient. De la seva banda, Salut va recordar que el nou CAP Raval Nord és urgent i que volen construir-lo a la capella de la Misericòrdia perquè és l’única solució que satisfà les necessitats d’un equipament d’aquest tipus.