Els grups han acabat acusant-se uns els altres de fer un ús partidista de la comissió. Convergència i PP han dit que s'ha tancat en fals i responsabilitzaven d'això a l'alcalde i també a Esquerra. I el bipartit, tan PSC com Iniciativa han contestat amb contundència a les crítiques de ciu i PP. Esquerra ha seguit insistint que els grups que van votar a favor de la tramitació urbanística , tots menys ells, reconeguin que el projecte va ser un error. I s'han queixat de patir una aliança de tots contra ells. El PP ha dit que això no quedarà així i que les seves conclusions tornaran al plenari. Considera que el del palau és un dels majors escàndols que ha viscut l'ajuntament.

El Ple Municipal ha començat amb unes paraules de condol de l’alcalde Jordi Hereu per la família de la dependenta assassinada la passada nit en un forn del carrer Muntaner de Barcelona.

Comissió d’Investigació del cas de l’hotel del Palau

El debat més dur l’han generat les conclusions sobre la comissió d’investigació del cas de l’hotel del Palau. En aquest plenari no s’han aconseguit ratificar: no hi ha hagut consens entre els grups polítics i tampoc s’ha votat un dictamen de mínims.

Reglament d’ús del català

Tots els grups municipals excepte el PP han aprovat una declaració institucional conjunta a favor del reglament d’ús del català i en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha suspès set articles de manera cautelar.

Ciutat Vella

Tot i les crítiques dels grups de l’oposició, el govern municipal ha aprovat per decret la creació d’una agència especial per a Ciutat Vella. L’entitat gestionarà des de les inversions fins a la seguretat al districte. Tots els grups han criticat la mesura per la falta de consens i el moment en què s’aprova, proper a les eleccions.

Altres temes tractats

Per altra banda, la declaració de benvinguda al Papa, promoguda pel PSC, s’ha aprovat amb els vots en contra del soci del govern, ICV, i el Partit Popular. El Ple ha obert amb el debat sobre turisme, coincidint amb l’aprovació, aquesta setmana, del Pla Estratègic de Turisme que tindrà vigència fins al 2015. Hi ha hagut un espai també per tractar l’habitatge i el Pla d’Instal·lació d’ascensors de la Barceloneta.