Els candidats a les eleccions municipals 2019 voten aquest diumenge a les eleccions generals. Ho fan, però, amb l’ull posat en les eleccions del 26 de maig. De fet, alguns d’ells han tingut un paper destacat en la campanya de les generals de la seva formació.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

El més matiner a exercir el seu dret a vot ha estat l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, que ha assegurat que aquest diumenge “hi ha moltes coses en joc” i ha animat els indecisos a votar per “reforçar la democràcia”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona: llistes electorals” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’alcaldessa Ada Colau i candidata a la reelecció també ha votat ja al seu col·legi electoral. Colau ha assegurat que “totes les eleccions són importants”, però que avui “s’ha de demanar el vot per enfortir la democràcia i defensar-la més que mai”. Creu que aquest diumenge s’ha d’anar a votar “contra discursos d’odi que no podem permetre”.

També ha exercit el seu dret a vot Manuel Valls. El candidat a l’alcaldia de Barcelona pel Canvi – Cs ha afirmat que “és un privilegi poder votar per primer cop a Espanya”.

El candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha votat indicant que l’exercici del vot és, aquest diumenge, una “demostració de dignitat, llibertat i democràcia”. Ha explicat que molts ciutadans l’han saludat, fet que considera positiu perquè, segons el republicà, indica que “hi ha molt d’interès a Barcelona”.

Ernest Maragall

Elsa Artadi, número dos de la llista de JxC (encapçalada per Joaquim Forn) ha animat a la participació i ha afirmat que “votis el que votis el més important és poder decidir”. Artadi ha recordat que “d’aquí a un mes ja tenim les eleccions municipals”.

L’alcaldable de JxC, Joaquim Forn, ha fet una piulada animant la gent a votar i confirmant que va votar per Correus, des de la presó.

Per la seva banda, el candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, també ha fet una crida a la participació i ha demanat que “es pensi en els ciutadans i els espanyols i en Espanya”.

Al llarg del matí també s’espera que votin la resta de candidats a l’alcaldia de Barcelona. Només hi ha una excepció: la cupaire Anna Saliente. Com que la CUP no es presenta a les generals, ha aprofitat aquests 15 dies de campanya per centrar-se exclusivament en les municipals.