La trobada és al Teatre Artèria Paral·lel i tots els ciutadans que vulguin hi poden assistir lliurement. De moment, tots coincideixen a dir que cal centrar-se en la lluita contra l’atur i en impulsar l’economia. En aquest sentit, els candidats han destacat la importància de la iniciativa Barcelona Activa per fer front a l’atur i la manca de formació i el paper dels emprenedors per impulsar l’economia.

EDUCACIÓ

Xavier Trias creu que “el sistema educatiu té un greu problema” i ha proposat fer un acord conjunt dels diferents partits per atacar-lo. També ha aposta per fer “una formació aplicada a les empreses”. Ricard Gomà ha afegit que la “segregació és el principal factor d’aquest fracàs escolar”. Per això diu que cal “reequilibrar” el sistema educatiu. D’altra banda, Jordi Portabella ha assenyalat quatre causes que influeixen en aquest fracàs: el sistema educatiu, l’escola, la família i l’entorn social. Jordi Hereu ha recordat que és necessari fer real el Pla Jove, per millorar l’accés a l’habitatge i la formació.

Abans de començar el debat, una de  les entitats solidàries més actives a la ciutat és el Casal dels Infants, que ha presentat als candidats un mapa de Barcelona fet per nens i nenes amb els seus desitjos per millorar la ciutat.

mapainfants+