El míting de campanya ha pogut començar amb normalitat tot i els advertiments del Govern espanyol, que en les hores prèvies l’ha considerat un acte il·legal. Aquest acte ha estat el primer d’una campanya de 15 dies que el govern català té la intenció de fer amb la mateixa dinàmica que les que s’organitzen en qualsevol convocatòria electoral. En aquest marc preveuen fer dos actes centrals més: un a Sabadell el divendres 22 de setembre i un altre a Barcelona el divendres 29.

Hi han intervingut representants del PDeCAT, Esquerra, la CUP, Demòcrates de Catalunya i la formació Més, i també els presidents de les entitats sobiranistes: l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. Els encarregats de cloure l’acte han estat el vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El cap de l’executiu català ha fet una comparació entre Catalunya i l’Estat: “Aquí no prohibim actes, no perseguim paperetes, no amenacem alcaldes, no intimidem mitjans de comunicació, no alimentem les clavegueres de l’Estat per derrocar rivals polítics”. També ha fet mofa de la voluntat del Govern espanyol per aturar la campanya: “No només hem fet aquest acte, sinó que amb la gent que hi ha a fora el podríem fer dues vegades”. El vicepresident, Oriol Junqueras, ha remarcat que “és important mobilitzar el ‘no’, per demostrar que això va de democràcia” i ha destacat la fortalesa del moviment independentista, que ha fet que en les darreres hores s’hagin pronunciat sobre el referèndum tant la Comissió Europea com la secretària d’Estat dels Estats Units.

Centenars de persones s’han hagut de quedar a les portes del Tarraco Arena Plaça, després que l’aforament del recinte ha quedat ple i s’hi ha hagut de tancar l’accés. A l’exterior s’han sentit crits d'”independència”, “votarem” i s’ha demanat la dimissió de l’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros. També a l’interior han sonat consignes de manera espontània entre els assistents, entre les quals el cant “On estan les paperetes?”, que ja es va fer sentir quan la Guàrdia Civil va escorcollar la impremta de Constantí.