L’Ajuntament ha donat llum verd al primer tràmit per fer possible l’Espai Barça i obrir el recinte dels entorns del Camp Nou als veïns. El projecte preveu urbanitzar més de 111.000 m2, la majoria ara dins les instal·lacions del FC Barcelona, per transformar-los en espai ciutadà, zones verdes i implantar-hi carrils bici. El cost de la reforma, de 28 milions d’euros més IVA, anirà íntegrament a càrrec del club.

En concret, es preveu actuar als carrers d’Arístides Maillol, Joan XXIII, Gregorio Marañón, Menéndez Pelayo, Cardenal Reig, Elisabeth Eldenbenz i travessera de les Corts. El conjunt de les actuacions persegueix crear un gran espai obert al voltant de l’estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells que hi ha ara i renovar i ampliar els carrers del voltant per reordenar l’accés rodat i de vianants.

Espai Barça Camp Nou

Les obres podrien començar a la tardor

Un cop aprovat inicialment, ara el projecte entra en un període d’exposició pública d’un mes perquè s’hi puguin presentar al·legacions.  Amb tot, la previsió és que les primeres obres puguin iniciar-se a la tardor. Es començaria pel carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Martí i Franquès i Joan XXIII, i posteriorment s’anirien executant la resta de vials.

Paral·lelament, el Barça i el consistori seguiran treballant en la resta de fases de la transformació de l’entorn del Camp Nou, com el soterrament de l’aparcament, o la renovació del Camp Nou i la construcció del Nou Palau Blaugrana. També hi ha prevista la construcció de tres edificis d’oficines i un hotel al voltant de la cruïlla d’Arístides Maillol i Joan XXIII i un quart per a serveis del club a travessera de les Corts amb Arístides Maillol.

Els veïns presentaran al·legacions

Els veïns es lamenten que el projecte els farà perdre zones d’aparcament, que els han limitat les opcions d’arribar a casa seva en transport públic i que amb aquest projecte serà molt difícil transitar per alguns carrers en dies de partit. L’Associació de veïns de Camp Nou ja ha confirmat que batallaran perquè el pla projectat no segueixi endavant.