ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, presidenta del PPC "Només el nostre partit està en condicions de liderar, de convocar, a la gran majoria dels catalans que han viscut de manera tranquil·la i silenciosa la seva catalanitat i la seva defensa d'Espanya. I vull fer des d'aquí una crida, una crida a l'empresariat català, una crida a la societat catalana, a les entitats socials, culturals, que diguin la veritat. Que transmetin que tenen por, que tenen preocupació, que no volen que se'ls porti a l'abisme del trencament de Catalunya amb la resta d'Espanya. Si el senyor Mas vol fer una consulta il·legal i vol fer una declaració unilateral d'independència de Catalunya ens quedarem, amics i amigues, fora de la Unió Europea i retrocedirem a Catalunya quasi 25 anys. I jo us vull dir que la meva candidatura vol liderar, vol convocar a tot Catalunya, a tots els catalans que no volen que els signifiquin com a estrangers i que quan van a qualsevol ciutat de la resta d'Espanya no volen trobar-se amb un familiar o amb un amic com si fossin estrangers. No podria seguir vivint tranquil·la si en aquestes eleccions, com a catalana i espanyola no ho donés tot per evitar que ens separin del que més volem i del que més som, que és la resta d'Espanya."

La maquinària dels partits de cara a les eleccions del 25 de novembre ha començat a escollir els seus caps de llista. La Junta Directiva ha designat Camacho com a candidata a la Presidència de la Generalitat, una proposta que haurà de ratificar el comitè electoral del PPC i el comitè electoral nacional del partit, que encapçala la mateixa Sánchez-Camacho.

La independència comportaria endarreriments de 25 anys

La candidata ha assegurat que si se celebrés una consulta al marge de la llei o es fes una declaració unilateral de la independència, Catalunya quedaria fora de la Unió Europea i “retrocediria gairebé 25 anys”. A més, ha denunciat que no es podrien pagar pensions ni subsidis d’atur. També ha remarcat que el seu partit lluitarà contra les “conseqüències familiars, sentimentals i econòmiques” que comportaria la independència i una hipotètica creació de fronteres entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit, el PPC s’ha presentat com la formació que “vol convocar a tot la Catalunya, a tots els catalans que no volen que els signifiquin com a estrangers i que quan van a qualsevol ciutat de la resta d’Espanya no volen trobar-se amb un familiar o amb un amic com si fossin estrangers.”

Crida als empresaris perquè expressin la por a la independència

Malgrat que sense explicitar-ne el nom, Camacho ha volgut donar les gràcies als empresaris que s’han mostrat contraris a la independència, com el president de l’editorial Planeta, José Manuel Lara, que va anunciar que la seva empresa marxaria de Catalunya si esdevingués independent. D’aquesta manera, ha demanat a empreses, entitats socials i culturals “que transmetin que tenen por, que tenen preocupació, que no volen que se’ls porti a l’abisme del trencament de Catalunya amb la resta d’Espanya”.

Proposta d’acord “a la basca” amb el PSC

Els populars volen centralitzar tots els vots dels ciutadans que se senten catalans però també espanyols. Per això, la candidata i presidenta del PPC ha fet una crida als votants del PSC desencantats amb la gestió socialista i també als votants de CiU que no veuen bé el gir sobiranista de la federació nacionalista. El PP es presenta com l’únic partit de convocar “a la gran majoria dels catalans que han viscut de manera tranquil·la i silenciosa la seva catalanitat i la seva defensa d’Espanya.” Camacho ha explicat que, seguint el model de pacte basc, el PPC ha proposat “un gran acord” amb el PSC “per sobre d’ideologies, en què la llibertat fos la defensa de la convivència”. Una proposta, però, que d’entrada no han acceptat els socialistes.