(ACN) Un autocar d’Òmnium circula des d’aquest divendres per Barcelona i l’àrea metropolitana per denunciar el judici del procés, segons ha informat l’entitat a través d’un comunicat. Amb el lema “Ens jutgen a tots: els demòcrates, els moviments socials, les pacificistes”, es vol enviar un missatge als ciutadans perquè es mobilitzin en defensa dels “drets fonamentals”. A banda de a la ciutat, l’autobús circularà per Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà i Sant Boi de Llobregat, entre d’altres.

L’autocar forma part de la campanya d’Òmnium per denunciar el judici sobre l’1-O i inclou també cartells de gran format que són presents a autopistes i tanques a les principals carreteres; així com estacions de transports públics, Ferrocarrils de la Generalitat, carrers i quioscos de les grans ciutats.

La campanya “Judici a la democràcia” és una iniciativa d’Òmnium, que té com a objectiu denunciar la “judicialització d’un conflicte polític” i la petició de 214 anys de presó “per reivindicar el dret a votar”. Inclou, entre altres accions, un miler d’actes de diferents formats que s’estan fent des de l’inici del judici arreu del país.