L’exconseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya Miquel Buch ha parlat en una entrevista en ‘La Vanguardia’ de la seva recent destitució. Buch ha afirmat que accepta i respecta la decisió del president Torra, ja que entén que pensava en el millor per al país. Tot i que en els darrers dies també ha admès que en els darrers mesos hi ha hagut tensió amb el president, que s’ha esforçat per desvincular de la gestió dels esdeveniments posteriors a la sentència del procés. Buch també ha afirmat que la gestió de la conselleria amb un president com Artur Mas, amb “experiència política i en l’administració pública”, hauria facilitat la feina: “Si dius que amb el president Mas m’hauria entès millor, en aquest sentit sí”.

Miquel Buch també ha parlat dels seus dos anys al capdavant del Departament d’Interior, els quals ha qualificat de “satisfactoris”. Tot i això, també ha declarat que “a Catalunya, el conseller o consellera d’Interior sempre és a la corda fluixa“. L’exconseller considera que a altres països d’Europa el Departament d’Interior “és un departament de molta projecció política”. A Catalunya, però, considera que és tot el contrari: “Una trituradora política”.

També ha resumit alguns dels moments més complicats que ha viscut com a conseller: l’explosió de la petroquímica de Tarragona, els aldarulls per la sentència, la pandèmia de la covid-19, el temporal Gloria, entre d’altres. En aquest sentit, ha parlat de l’important paper que ha tingut tot l’equip a l’hora d’intentar gestionar-ho de la millor manera possible. A més, ha agraït  haver pogut servir a la Generalitat de Catalunya i als catalans durant dos anys.