“La culpa no és teva”. Sota aquest eslògan, aquest dijous el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, han inaugurat la Jornada sobre delictes contra la llibertat sexual, que han organitzat els Mossos d’Esquadra i l’Institut Català de les Dones. En la Jornada, els Mossos han explicat que en els últims quatre anys, han augmentat un 50 % les denúncies per agressions i abusos sexuals a Catalunya.

En el seu discurs, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat la nova unitat especialitzada en la violència sexual que la policia posarà en marxa i, en aquest sentit, ha encoratjat els agents a ser “els millors” a prevenir aquests fets i atendre’n les víctimes. Buch ha animat les dones a denunciar més aquests fets.

“Segur que hem parlat moltíssim del coronavirus i hem parlat molt poc de les agressions sexuals”, ha dit el conseller, que s’ha preguntat: “Vol dir que ho hem normalitzat?”. La conselleria de la Presència, Meritxell Budó, ha emmarcat el fenomen dins la societat “patriarcal” que “perpetua les desigualtats” i ha assegurat que en ple segle XXI, “les dones encara som un col·lectiu vulnerable”.