Només CiU i Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) han anunciat el vot favorable al contracte programa de BTV i la ràdio municipal, que garanteix el finançament d’aquests mitjans públics fins a 2017. El PSC, el PP i ICV-EUiA han fet reserva de vot a la comissió i no definiran el sentit del vot fins al plenari. Els nous membres del Consell d’Administració d’ICB que s’han aprovat són: Josep Maria Carbonell, Albert de Gregorio, Carlos Nieto, Isona Passola i Vicenç Villatoro. Durant el debat en la comissió hi ha estat present el director de BTV, Àngel Casas.

El PSC no ha intervingut en el debat en espera de la votació que hi haurà al plenari. Des del PP, Àngels Esteller ha destacat el model “professional i de pluralisme” de BTV en els últims anys, però ha lamentat que no s’hagi acceptat l’esmena dels populars per donar més presència al castellà. Esteller ha posat en dubte la necessitat que ICB exploti la nova ràdio municipal. El regidor Joaquim Mestre (ICV-EUiA) ha valorat positivament també el model de BTV dels darrers anys i ha destacat que “no hi ha hagut polèmiques ni discussions sobre els continguts”. Mestre ha incidit, això no obstant, en la possible internalització de la plantilla d’informatius i serveis tècnics. A aquest mateix aspecte ha fet referència també el regidor Joan Laporta (ERC+Dcat+Rcat), que ha instat el govern a revisar si la dimensió de la plantilla és suficient per donar servei a la televisió i la ràdio. Laporta ha destacat la labor d’Àngel Casas al capdavant de BTV.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha destacat que el contracte programa que s’acabarà votant en el plenari de juliol “manté el model de gestió de BTV que ha donat els seus fruits”. Forn també ha assenyalat que “dota de suficiència financera” BTV i la ràdio per fer “un servei públic de qualitat”. A la Comissió de Presidència hi ha assistit també el Comitè d’Empresa de BCN Audiovisual, del Grup Lavinia, que és qui té externalitzats els serveis tècnics i informatius de BTV, que ha protestat per la retallada salarial aplicada el 2013 amb una pancarta en què hi havia escrit: “Ràdio sí, retallades no”.