El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha proposat que els seus dos regidors, els quatre de Cs i els dos de Manuel Valls (BCN Canvi) formin un únic grup constitucionalista a l’Ajuntament de Barcelona. “Em presento per liderar-lo, sé que ho puc fer i em veig capaç”, ha dit Bou, que s’ha descrit com “la cola” que pot unir els tres grups.

Josep Bou ha afirmat que els vuit regidors poden ser “més eficaços per a Barcelona” amb “una estratègia conjunta”. El líder popular ha defensat la proposta per respondre als aldarulls que pronostica a Barcelona després de la sentència del Tribunal Suprem als presos independentistes. “Els carrers s’ompliran; Barcelona serà el cap i casal de la lluita per la Catalunya independent”, ha sentenciat Bou, que demana “un ajuntament fort i capaç”.

En una piulada a Twitter, aquest dimarts a la tarda, Ciutadans ha respost l’oferta de Josep Bou. En el tuit, remarquen que Cs ja és un grup municipal i que continuarà sent “el bastió del constitucionalisme”, i afirmen que esperen arribar a acords amb altres grups en polítiques de progrés econòmic i social.

Crítiques a un Collboni “menyspreat” per Colau

El líder municipal del PP ha carregat contra el socialista Jaume Collboni, futur soci de govern d’Ada Colau, perquè creu que no té voluntat d’enfrontar-se amb l’alcaldessa. “Colau ha donat mostres de menyspreu a Collboni”, ha dit Bou després que s’hagi tornat a penjar el llaç groc a l’Ajuntament. “Si jo fos en Collboni, sabria el que s’ha de fer, estaria cada dia al despatx de Colau”, ha valorat.

Es pot crear un grup nou ara?

Segons el Reglament orgànic municipal (ROM), els regidors no poden pertànyer a un grup municipal diferent al de la llista electoral de la qual s’ha format part, llevat del grup mixt. Ara bé, per formar aquest grup, segons la normativa municipal, caldria haver-ho sol·licitat en un termini de cinc dies posteriors a la constitució de l’Ajuntament.

El ROM també estableix que el grup mixt el poden formar regidors que “al començament del seu mandat” no s’integrin en cap altre grup. Es dona el cas, però, que tots els grups municipals, set després de la divisió de Valls i Cs, es van registrar com a tal la setmana passada.