El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, assegura que la decisió de renunciar a ser el candidat del partit a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona és “totalment irrevocable”. En una compareixença, aquest dimecres, n’ha explicat els motius i ha carregat contra la direcció del PP a Catalunya, a qui ha acusat d’impulsar “un circ mediàtic” per perjudicar-lo. “No m’hi volien, aquest ha estat el gran problema sempre”, ha sentenciat.

Amb les explicacions s’ha tret “un gran pes de sobre”, però afirma que “no vol trencar res”. Josep Bou ha assegurat que el diàleg amb el PP català “ha estat impossible” i els ha recriminat que el van utilitzar per assegurar-ne la representació a l’Ajuntament. Tot i haver-se “entregat en cos i ànima al PP”, Bou ha denunciat “atacs interns i mediàtics” contra ell i dos tècnics del grup. Ha relatat casos per fer-lo quedar malament en actes de campanya i que a les xarxes socials del partit se l’amagava.

No m’hi volien, aquest ha estat el gran problema sempre. A cada cop rebut contestava amb el silenci, però fins aquí hem arribat
Josep Bou, president del Grup Municipal del PP

Serà regidor del PP fins a les municipals

Tot i la renúncia, Bou ha confirmat que seguirà sent regidor i president del Grup Municipal del PP. “Intentaré complir amb el mandat dels meus electors”, explica. Sobre les dificultats que pot tenir a partir d’ara continuar com a regidor dels populars, insisteix: “Per la meva part serà molt fàcil”. També explica que no té cap greuge amb l’altre regidor popular, Óscar Ramírez, amb qui s’havia distanciat. “Ell és el portaveu i jo, el president. Ho ha de saber i actuar en conseqüència”, conclou.

No descarta ser candidat d’una altra formació

Tot i admetre “una gran decepció amb la política”, Josep Bou ha deixat la porta oberta a ser el candidat d’alguna altra formació política: “Jo no trucaré a cap porta. Ara, si em venen a trucar ja en parlarem”. “No em tanco a cap opció”, ha dit Bou, que ha afegit que només faria el pas “amb partits constitucionalistes; amb partits processistes, no”. De fet, en una entrevista a betevé, l’any passat, no va descartar ser el candidat de Vox.

No trucaré a cap porta, ara, si em venen a trucar ja en parlarem. Per tant, no em tanco a cap opció
Josep Bou, president del Grup Municipal del PP

La renúncia de Bou arriba pocs dies abans del congrés que el PP farà aquest dissabte per triar el president provincial de Barcelona, càrrec que recaurà amb tota probabilitat en Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels. La tria del candidat del PP per Barcelona, però, es deixarà per a després de l’estiu.

La compareixença sencera de Josep Bou