Durant la intervenció Alfred Bosch ha explicat als participants de la jornada que “la base del nostre projecte parteix de totes les vostres propostes”.

Pel candidat republicà, el partit afronta les municipals “molt segurs, amb molta pluralitat i diversitat i sobretot reflectint la societat que tenim al voltant”. Per Bosch, l’arribada de Juanjo Puigcorbé com a número 2 de la candidatura i el fet que el jutge Santiago Vidal tanqui la llista “enriqueix la política amb gent que ve de fora i aporta el seu bagatge en la gestió pública”.

A les jornades, els veïns de Sant Andreu han aportat idees per millorar el programa electoral de la formació republicana per a les eleccions municipals. En esports, els participants han demanat un carnet per entrar a totes les instal·lacions municipals esportives similar al de les biblioteques. Pel que fa a l’educació, reclamen una oficina de matriculació única, la creació de més centres públics i una major defensa de la gestió de les escoles bressol. En  serveis socials consideren necessari l’augment dels centres en les zones mes desfavorides de la ciutat.