“Ens interessa més la gent que no les sigles dels partits”, ha afirmat Bosch, en al·lusió a una possible aliança amb el PDeCAT a l’estil de Junts pel Sí al Parlament. El líder d’ERC ha dit que centrarà els esforços en una candidatura molt àmplia amb “bons professionals, experts, economistes, dones immigrades…”. “El que facin altres partits ja ho sabrem, i espero que no els vagi tan bé com a nosaltres”, ha sentenciat Bosch, que ha destacat que els resultats de l’últim Baròmetre semestral, que situa ERC com a primera força en intenció de vot al davant de BComú, demostra que “anem bé”.

Sense diàleg per al pressupost

El líder municipal d’ERC ha assegurat que el govern d’Ada Colau no s’ha posat en contacte amb els republicans per negociar el pressupost del 2018 i donar resposta a les al·legacions que van presentar-hi. “Si no hi ha resposta, és difícil que ens posem d’acord”, ha dit Bosch, que ha afegit que no hi ha hagut converses polítiques sinó tècniques. Els comptes del 2018 van superar el primer tràmit al novembre amb les abstencions d’ERC, el PDeCAT i el PSC, i estan pendents de l’aprovació definitiva.

En clau de política catalana, el dirigent d’ERC ha demanat als comuns que al Parlament exerceixin la responsabilitat igual que els republicans han fet a l’Ajuntament. Bosch ha remarcat que “no hi ha canvis de cromos” entre el consistori i el Parlament, però ha reconegut que un gest dels comuns alineant-se amb el bloc sobiranista en la constitució del Parlament podria ajudar a la negociació del pressupost a l’Ajuntament.