ALFRED BOSCH, alcaldable d'ERC "El sou de l'alcalde ha d'estar d'acord amb l'exercici del càrrec de l'alcalde. Ha de ser un sou honorable i em sembla que el sou que cobra ara l'alcalde de Barcelona és més que honorable i per suposat es pot preveure la seva reducció. És un dels temes que hem de discutir i que en el seu moment també us comunicarem."

Alfred Bosch ha dit que el sou de l’alcalde ha d’estar d’acord amb l’exercici del càrrec i que ha de ser un sou “honorable”. “Em sembla que el sou que cobra ara l’alcalde de Barcelona és més que honorable i per suposat es pot preveure la seva reducció”, ha sentenciat. L’alcaldable d’ERC s’ha mostrat també partidari de limitar sous dels regidors i s’ha compromès a prendre mesures en aquest sentit des de l’Ajuntament. Els sous dels càrrecs públics són, de fet, un dels ítems que s’inclouen al compromís de transparència que Bosch ha presentat aquest dijous. Entre les mesures, es compromet a ser alcalde com a màxim dos mandats i suprimir les dietes i sobresous quan es tingui més d’un càrrec.

En el compromís de transparència també s’apunta que es facilitarà l’accés públic als currículums dels càrrecs electes i directius d’empreses públiques. Bosch vol reduir els càrrecs de lliure designació a l’Ajuntament, minimitzar les pròrrogues administratives i crear una pàgina web “entenedora” de participació ciutadana. L’alcaldable d’ERC vol exercir també la “tolerància zero” amb la corrupció. En aquest sentit, ha assegurat que Esquerra no s’ha vist implicada en cap cas d’aquest tipus. “Som nets i ho som des de fa 84 anys; mai no hem tingut ni una comissió ni un sobre”, ha dit.

Bosch s’ha referit també a les declaracions que l’alcaldable de Reagrupament, Ignasi Planas, va fer aquest dimecres en què va acusar-lo de no voler un acord pel suport que la formació ha fet a CiU en l’àmbit nacional. “Fa temps que no hi parlo”, ha assegurat Bosch, que ha explicat que no ha rebut cap petició ni aproximació per part de Reagrupament. “Estic obert a parlar amb tothom i també amb ells”, ha dit.