Junts per Catalunya (JxC) ha iniciat la campanya de les eleccions catalanes amb un acte telemàtic amb connexions en directe a diverses localitats catalanes. L’acte l’ha conduït el diputat Francesc Ten i ha comptat amb les intervencions del cap de llista, Carles Puigdemont, i de Laura Borràs, que tot i ser la número dos ocuparia la presidència de la Generalitat en cas de victòria.

Borràs ha centrat el seu discurs a carregar contra el cap de llista del PSC, Salvador Illa. De fet, han estat retrets creuats perquè els socialistes també han dirigit bona part dels seus missatges contra les formacions independentistes. Borràs ha acusat el candidat socialista de fer “xantatge lamentable i inacceptable” per haver promès en una entrevista aquest dijous a Antena 3 que si és president hi haurà un desenvolupament correcte de la vacunació a Catalunya: “No podem tenir un govern sucursalista a la Generalitat que hagi de supeditar la gestió de la pandèmia al que més li convingui al PSOE”, ha dit.

En aquest primer acte de campanya, que ha estat totalment telemàtic, sense públic i des d’un plató de Sant Just Desvern, hi ha participat també el cap de llista de JxC, Carles Puigdemont, que hi ha intervingut des de Waterloo. Ha remarcat que les urnes no poden fer por: “Tota la por que ens volen provocar i volen que tinguem es deu a una sola por, la por serval que tenen ells a les urnes i al resultat”, ha dit en referència a l’Estat.

Carles Puigdemont en el primer acte de campanya de JxC pel 14-F