La candidata de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, s’ha adreçat als líders del PSC i ha posat en dubte que siguin d’una formació d’esquerres: “Miquel [Iceta], Salvador [Illa], que sou d’esquerres no us ho creieu ni vosaltres”, ha dit Borràs des d’un míting a Igualada. D’aquesta forma, la presidenciable de Junts ha recuperat una de les interpel·lacions que va rebre del candidat del PSC, Salvador Illa, durant el debat de TVE, que va dir-li “no t’ho creus ni tu”.

Sis dies després de l’enganxada al debat, Borràs ha reblat contra els socialistes que “per tot allò que feu, ja ningú es pot creure el que dieu” i que “no es pot ser d’esquerres i avalar la deriva autoritària de l’estat espanyol”. La candidata de JxC també ha justificat que els seus simpatitzants situen la formació “en un centre-esquerra ampli, més a l’esquerra que el PSC”.

Resposta als cartells despenjats

Laura Borràs també s’ha referit a la polèmica per la retirada d’uns cartells de JxC a Barcelona per part de l’Ajuntament. La candidata ha assegurat que “no ens coneixen si es pensen que despengen un cartell i ens quedarem igual”, sinó que ha advertit que “per cada cartell que ens despengin, nosaltres en pengem molts d’altres”.

A banda de Borràs, en l’acte a Igualada també hi han participat el cap de llista, Carles Puigdemont, i dos exconsellers processats pel referèndum, Jordi Turull i Josep Rull. A través d’una connexió telemàtica des de Waterloo, Puigdemont ha erigit JxC com “els del canvi real” el 14-F i, per això, ha assegurat que “incomodem l’esquerra i la dreta”.