El síndic de Barcelona, David Bondia, ha respost al primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que titllava d’ocurrència la proposta d’habilitar espais per fer-hi botellades a la ciutat. David Bondia considera que “dir que fem ocurrències o que les nostres propostes són despropòsits són una falta de respecte institucional“. Ho ha etzibat durant la presentació de l’informe anual de la sindicatura.

Bondia ha recordat que el que havien traslladat a l’Ajuntament era una proposta arran de les inquietuds que havien traslladat els joves i que, “s’hi pot estar en contra”. De fet, afirma que hi poden haver altres alternatives per fer front a aquesta problemàtica. Ara bé, el síndic creu que les valoracions s’han de fer amb respecte i que de la mateixa manera que “nosaltres no desacreditem la classe política, ells no ens han de desacreditar“.

El fenomen del botellot, “no és nou”

David Bondia ha recordat, tal com va explicar la setmana passada, que el fenomen del botellot “no és nou” i que per tant, “no marxarà”. A partir d’aquí considera que cal garantir el dret a l’oci i el del descans. Alhora que minimitzar els riscos derivats d’una ingesta desmesurada d’alcohol a la via pública a través d’espais controlats “on es pugui fer pedagogia”.