El cap de la Unitat de suport tècnic dels Bombers de Barcelona, Antoni Cabeza, ha explicat que “el que volem és guanyar cinc minuts fins que ens arriben tots els camions amb l’aigua i les autobombes i poder extingir l’incendi”. Amb aquests 18 vehicles nous, que tenen un cost de cinc milions d’euros, l’Ajuntament pretén refermar el compromís en un model de Bombers que sigui el més actualitzat possible al model de ciutat, segons ha dit el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens. Per això, hi ha dues autoescales petites que faciliten les intervencions en carrers estrets i, per tant, és útil per actuar als barris de Ciutat Vella o Nou Barris.

Pugen en més d’un 9 % les intervencions

Durant l’any passat, els Bombers va fer un total de 18.474 intervencions en salvaments, incendis o explosions, assistències tècniques i tasques de prevenció operativa. Representa un 9,22 % més respecte al 2016, quan se’n van fer 16.914. Entre l’augment més important, destaquen els salvaments i, concretament, els auxilis i socors a persones que representen el 62,84 % d’aquest tipus de serveis.

El comissionat de Seguretat ha valorat positivament el temps mitjà d’arribada al lloc en serveis urgents que se situa als 3 minuts i 59 segons.