betevé

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat el nou Consell d’Administració d’Informació i Comunicació de Barcelona, la societat municipal que gestiona betevé. L’òrgan estarà format per sis representants: Susana Alcaide, Carles Bosch, Josep Maria Carbonell, Francesc Orteu, Álex Sàlmon i Xavier Vidal. Els noms s”han aprovat per unanimitat de tots els grups el consistori.

Els membres del nou Consell d’Administració (només repeteixen Bosch i Carbonell) han estat proposats pels grups municipals, tots excepte Barcelona pel Canvi, que en va proposar un que no va ser acceptat. Tot i això, no descarten presentar-ne un altre perquè al Consell hi ha lloc per a set representants. Tots disposen d’un informe preceptiu del Consell Consultiu i Assessor, que ha avaluat la capacitat, el mèrit i la idoneïtat dels candidats proposats per la Junta de Portaveus.

Primer encàrrec: escollir director

Una de les funcions del Consell d’Administració, amb un mandat de sis anys, és la de nomenar director o directora de betevé després de convocar un concurs públic. Quan els nous membres prenguin possessió del càrrec, el director actual, Sergi Vicente, exercirà en funcions fins que se’n nomeni un o una. El nomenament s’ha de fer per una majoria qualificada de dues terceres parts del Consell.

consell administracio beteve

Qui és qui al nou Consell d’Administració?

  • Susana Alcaide Murciano. Llicenciada en Ciències de la Informació (UAB), postgrau Broadcasting & Video Production (Universitat de Nova York) i en Social Media Management (Inesdi). Gestora del Màster en Màrqueting Polític a la UAB, ha treballat com a directora de continguts audiovisuals, cap de premsa, redactora, documentalista i periodista audiovisual.
  • Carles Bosch Arisó. Llicenciat en Periodisme (Escola Oficial de Periodisme de Barcelona) i Dret (UB). Premi Nacional de Cultura. Com a periodista, va exercir de corresponsal a Nova York i reporter en conflictes armats. Fundador del ’30 minuts’ i ‘Sense ficció’ de Televisió de Catalunya i director del documental ‘Balseros’, nominat als Oscars 2003, així com ‘Septiembres’ i ‘Bicicleta, cullera, poma’.
  • Josep Maria Carbonell i Abelló. Doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Actualment, és el Degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Ha estat conseller i president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (2003-2009), diputat al Parlament de Catalunya (1995-2003) i Director del Gabinet de la Presidència de la Diputació de Barcelona.
  • Francesc Orteu i Guiu. Llicenciat en Filosofia (UB), alumne del primer Màster de Creació de Guió Audiovisual (UAB) i del primer Màster de Guió Cinematogràfic (UAM). Ha estat guionista de programes i sèries de televisió i ha publicat articles diaris com ‘Avui’, llibres d’humor, assaig i de temàtica política. Professor de Guió audiovisual a la UOC.
  • Álex Sàlmon Cabello. Periodisme (UAB) i Filosofia (UB). Director de ‘Tendencias’ i articulista en diversos mitjans. Professor de Periodisme a la UAO i la UIC. Membre fundador d”El Mundo’ i la seva edició catalana (va ser-ne director 18 anys). També va fundar Ràdio l’Hospitalet. Ha plublicat ‘L’enigma ciutadans’ (2007) i ‘En clau de procés’ (VVAA).
  • Xavier Vidal Gómez. Periodista i llibreter. Ha treballat a Onda Rambla Catalunya i la Cadena SER a Catalunya. Va ser director de comunicació de diversos departaments de la Generalitat i cap de gabinet del conseller de Cultura. Fundador del diari digital d’opinió ’50×7′. El 2013 va fundar la llibreria Nollegiu al Poblenou, que continua dirigint. Ha estat professor de comunicació política a la Facultat de Dret de la UB.