Ada Colau

Barcelona en Comú ha aprovat un complement salarial a l’alcaldessa, Ada Colau, i a la resta de regidors de govern, tal com ha avançat ‘El País’ i ha confirmat betevé. Fins ara, el sou dels comuns estava limitat als 2.291 euros mensuals (14 pagues) que fixa el codi ètic de la formació. A partir d’ara, Colau cobrarà un complement mensual de 900 euros, que serà de 600 per als altres regidors i de 300 per als comissionats.

En el cas de l’alcaldessa, l’increment de salari serà del 40 % i en els regidors, del 27 %.

  • Alcaldessa: 2.291 + 900 = 3.191 €
  • Regidors de govern: 2.291 + 600 = 2.891 €
  • Comissionats: 2.291 + 300 = 2.591 €

Fonts de BComú justifiquen aquest complement salarial per la “responsabilitat de govern i les despeses associades al càrrec”. Les mateixes fonts apunten que si els comuns no estiguessin al govern no s’haurien aprovat aquestes quantitats. Tots els regidors de BComú s’han acollit a aquests salaris, amb l’excepció del tinent d’alcalde Joan Subirats, que cobra de la universitat.

Els sous dels regidors de BComú i l’alcaldessa són, però, inferiors als sous de tots els regidors de l’Ajuntament que es van aprovar per unanimitat en el ple de cartipàs, a mitjans de juliol. La retribució que va fixar el plenari per a l’alcaldessa és de 100.000 euros anuals. La diferència entre aquesta xifra i la que marca el codi ètic (més el complement) s’entrega al partit, que la destina a finalitats socials.

A banda d’aquest complement, els regidors amb fills menors de 16 anys tenen un suplement de 150 € al mes per a la criança. L’alcaldessa no percep aquesta ajuda. El complement que ha aprovat BComú no afecta els altres càrrecs que té treballant l’Ajuntament o a la formació.