El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha reclamat que s’activi “definitivament” el segon jutjat de delictes lleus de Barcelona. Considera que s’ha d’establir a la ciutat de manera permanent i que “no té cap sentit posar-lo només per quatre mesos”. “És claríssim que hi ha una acumulació de casos“, ha dit. Batlle també ha afegit que “fins i tot, potser, més que a reduir aquest jutjat o a posar-hi un temps de vigència, hem de pensar a ampliar-lo”.

El tinent d’alcalde de Seguretat ha remarcat que el govern municipal reivindica aquest jutjat des del juliol passat, quan es va reunir amb la jutgessa degana de Barcelona. En aquest sentit, ha puntualitzat que “des de l’Ajuntament hem sigut molt proactius en un tema que no és de la nostra competència en absolut”.

Crítiques a Junts

Batlle ha explicat que “sempre” han tingut el suport del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Per contra, ha criticat la resposta de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, de qui ha assegurat que “li ha costat molt posar-s’hi”. Batlle també ha carregat contra la presidenta del Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament, Elsa Artadi, que diu que va demanar la creació del jutjat “com si haguessin acabat de descobrir la sopa d’all”.

El segon jutjat ja es va activar fa tres anys per abordar l’increment de furts a Barcelona, però fa uns mesos es va eliminar. Ara els fets delictius han repuntat durant l’últim any a la ciutat i la inseguretat és un dels problemes principals a Barcelona, segons els veïns.