El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat aquest diumenge que els serveis funeraris de la ciutat no estan saturats per la crisi del coronavirus. Batlle ha dit que l’Ajuntament ha dissenyat per a la situació actual un protocol que “està funcionant” i, per exemple, ja s’ha fet l‘assignació dels hospitals a cadascuna de les empreses funeràries que treballen a la ciutat. L’objectiu és ara, segons Batlle, “agilitzar la gestió, treure pressió als hospitals i garantir l’accés dels ciutadans a un servei bàsic” com són els serveis funeraris.

Batlle ha volgut deixar clar que s’està treballant per augmentar la capacitat dels dipòsits de cementiris i ha recordat que l’Ajuntament està esperant l’arribada d’un cinquè forn per al cementiri de Montjuïc que permetrà agilitzar tots els processos. També ha reconegut que els cementiris de Barcelona estan fent les incineracions “que toquen i les inhumacions que toquen”. El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat ha explicat que el consistori es prepara per fer front a “una possible situació d’emergència que pugui sorgir en els propers dies”.  Per això, -ha afegit- “comptem amb el personal de les funeràries, els serveis de prevenció i emergències de l’Ajuntament i el cos de Bombers.”

Nova organització de cementiris

Batlle ha fet aquestes declaracions després que es fes públic que Mémora ha reconvertit el Tanatori de Collserola en un dipòsit amb capacitat per a 1.800 fèretres, davant l’increment de morts lligades a la pandèmia per coronavirus i la prohibició de celebrar cerimònies. Ha volgut aclarir, però, que aquesta decisió de Mémora no entorpirà la feina dels serveis funeraris.