El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha reconegut que l’actuació d’esborrar el mural amb la cara del rei emèrit en suport a Pablo Hasél “no va ser correcte”. En una entrevista a Rac1, Batlle ha sentenciat: “Me’n faig responsable”. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, havia negat fa uns dies en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, que darrere la decisió d’esborrar el mural hi hagués cap ordre política, tampoc del tinent d’alcalde de Seguretat.

Batlle considera que hi va haver una mala interpretació de la normativa referent a l’espai públic, i recorda que l’Ajuntament ja va demanar disculpes i va oferir a l’artista Roc Blackblock  poder repintar el mural.

L’artista Roc Blackblock mostant una imatge del mural esborrat

De fet, Blackblock ha anunciat que aquest diumenge, 21 de febrer, pintarà un altre mural a Barcelona en suport al raper empresonat.

Un error en l’aplicació de la normativa

Batlle ha explicat que l’error va ser precisament la rapidesa amb què es va esborrar el mural. El tinent d’alcalde ho atribueix a l’aplicació de la normativa que diu que “les pintades que poden ser ofensives s’han d’esborrar”. I ha reiterat: “Des del primer moment me’n vaig fer responsable”, ha assegurat.

La mateixa alcaldessa, Ada Colau, va reconèixer que esborrar el mural havia estat “un error que no s’ha de repetir”, i va demanar revisar el protocol que s’havia aplicat.