El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que “hi haurà sancions si no es compleixen les restriccions sanitàries per la covid”, com ara el toc de queda. En declaracions a betevé, ha demanat prudència a la ciutadania i respectar les mesures per Nadal que han aprovat els governs estatal i català.

Batlle ha valorat com “a nits tranquil·les” les d’aquest cap de setmana de Nadal i afirma que la població ha fet cas al confinament nocturn. Ha reconegut, però, que hi hagut algunes concentracions abans del toc de queda i hi ha hagut “algun problema de massificació”. És el cas de les botellades i aglomeracions que hi va haver dissabte al vespre al carrer de Mandri. La Guàrdia Urbana va haver de desallotjar prop de 600 persones.

La cavalcada de Reis, en espera

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat també s’ha referit a la cavalcada de Reis, que és d’aquí a 10 dies. “Nosaltres hem demanat que sigui la Generalitat qui prengui la determinació”, ha afirmat Batlle, que apunta que seguiran esperant aquestes indicacions. La Generalitat, divendres passat, va comunicar que el govern permetrà celebrar les cavalcades de Reis als diferents municipis catalans. Segons un document del Departament de Cultura, que recull les darreres restriccions aprovades, es podran fer sempre que es compleixin un conjunt de recomanacions, com evitar les aglomeracions. Una responsabilitat que fa recaure en els organitzadors i en el públic assistent. Per part de l’Ajuntament, però, ho tenen tot preparat per si finalment es fan les cavalcades. Si tiren endavant, les mesures que s’hauran de prendre es concretaran en els propers dies i, segons Batlle, són de “sentit comú”: control de l’aforament i manteniment de les distàncies.