La cap de llista del PSC per Barcelona a les eleccions generalsMeritxell Batet, dubta de les paraules del líder d’ERC, Oriol Junqueras, que aquest divendres ha avisat que la seva formació no facilitarà un govern d’extrema dreta. Des de Cunit, Batet li ha respost que “es fia poc” de les seves paraules perquè ERC “va tombar un govern d’esquerres” en no permetre la tramitació dels pressupostos al Congrés. En aquest sentit, ha dit que els republicans viuen “en la contradicció”.

Batet ha valorat positivament les paraules de Junqueras, però li ha retret que “quan van tenir l’oportunitat, van sumar els vots amb els partits de dreta” i això va fer que no es es poguessin tramitar els pressupostos. En aquest sentit, ha dit que el vot socialista “és l’únic que permetrà tenir un govern d’esquerres”.

En una atenció als mitjans a Cunit, Batet ha considerat que el que cal preguntar és “a què van a Madrid” els republicans. “Si volen els diputats per bloquejar, per impedir fer polítiques d’esquerres o per fer pinça amb la dreta i acabar amb els pressupostos”, ha qüestionat. “Això no és bo per als ciutadans, pel país”.

73.000 dependents en llista d’espera

En un altre ordre de coses, la cap de llista del PSC ha lamentat que no es tramitessin els pressupostos que preveien importants partides per a les persones amb dependència, després que el govern del PP ho retallés. D’altra banda, ha remarcat que a Catalunya una de cada tres persones dependents es troba en llista d’espera i que hi ha 73.000 dependents en aquesta situació. “És una de les comunitats autònomes menys solidàries amb les persones en situació de dependència”, ha lamentat Batet, disposada que això es reverteixi.