La candidata de la CUP a l’alcaldia de Barcelona, Basha Changue, ha fet una crida al vot útil de la formació per “frenar l’entrada de l’extrema dreta” a l’Ajuntament i per defensar els veïns. “Aquest diumenge cal anar a votar, no ho podem deixar perdre!”, ha exclamat. Aquest dijous el partit ha tancat la campanya de les eleccions municipals 2023 al teatre del Centre Cívic Can Felipa, al Poblenou. “Els queden tres dies de tranquil·litat”, ha advertit.

L’alcaldable de la formació ha qüestionat les últimes enquestes —que els situen fora del consistori— i les ha qualificat d'”inventades”. Ha defensat que “allà on hi ha la CUP passen coses” i ha acusat la resta de partits de tenir-los por i voler-los fora del plenari. “Tenim clar que som l’única alternativa possible per plantar cara i confrontar els voltors, els ‘lobbies’ i l’Estat. Torneu-nos a l’Ajuntament”, ha reblat.

Al costat de Changue, la número tres a la llista de la CUP, Adriana Llena, ha demanat a l’auditori que els faci confiança per “representar l’antifeixisme militant” a l’Ajuntament. Ha explicat que aquests dies els cal una mobilització massiva perquè, ha insistit, “ens juguem l’entrada de l’extrema dreta” al plenari. “Cap vot antifeixista no pot quedar-se a casa”, ha reiterat.

Exclamen que Barcelona “necessita” la CUP

En començar l’acte, els anticapitalistes han projectat un vídeo dels candidats que van participar en el debat de TV3 —els set que tenen representació a l’Ajuntament— amb els discursos modificats. En la projecció, els set alcaldables han demanat el vot per a la CUP. Un cop acabat, el diputat Carles Riera ha cridat: “Barcelona necessita la CUP i entrarem [al consistori] amb molta força!“.

Riera no és l’únic que ha acompanyat la cap de llista dels cupaires a la cloenda de la campanya electoral. A banda d’ell i Llena, també hi ha intervingut el número dos de la candidatura, Jordi Estivill; la diputada al Congrés Mireia Vehí, i els diputats al Parlament de Catalunya Eulàlia Reguant i Xavi Pellicer. “Si no hi ha la CUP, governi qui governi —comuns, PSC o ERC—, els resultats seran els mateixos perquè les polítiques són les mateixes: polítiques al servei de les elits i de Madrid“, ha assenyalat Vehí.

Reguant: “Els vots que no vagin a la CUP són paper mullat”

Al seu torn, Reguant ha assegurat que els anticapitalistes han vingut “a canviar les coses” i ha transmès un missatge “molt clar” quan falten tres dies per al 28 de maig: “Cap vot d’esquerres i independentista pot llençar-se als qui acaben deixant que manin els de sempre”. “Els vots que no vagin a la CUP són paper mullat quan arriba la patronal o l’Estat”, ha afegit. Ha insistit que els suports que no s’enduguin acabaran “per acció o per omissió” a un govern amb el PSC o “amb el senyor Trias”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?