Josep Bou PP

La destitució de tres assessors del PP de Barcelona per part del líder municipal a l’Ajuntament, Josep Bou, ha fet esclatar gran part de les bases del partit a Barcelona. Els presidents i secretaris generals de set districtes del PP han emès una declaració conjunta en què sol·liciten que Bou dimiteixi de forma immediata com a president del Grup Municipal del PP i que entregui la seva acta de regidor del partit a l’Ajuntament. Alhora, demanen que es revoquin els cessaments coneguts aquest dimarts.

Les agrupacions del PP signants del document recorden que Josep Bou no és militant del partit i que ha fet cessar dos consellers de districtes i un assessor del grup sense consultar-ho prèviament amb les bases. Recorden que les persones destituïdes fa més de 15 anys que militen a la formació i que estan “altament compromeses” amb els ideals del PP.

En canvi, recorden que Bou va ser condemnat l’any 2020 a una multa per maltractament físic a un home en una processó. Això, diuen les bases del PP signants, va “absolutament en contra de l’ideari” del partit. També li recriminen el nomenament del seu cap de premsa i del coordinador del grup municipal “amb un historial oposat al PP” que han generat “desànim” entre la militància.

“Manca de respecte” a la militància

En l’escrit, lamenten algunes de les declaracions fetes per Bou en alguns mitjans de comunicació, qualificant-les de “manca de respecte” a la militància. Alhora, critiquen que formant part actualment del PP no tanqués la porta a presentar-se per Vox o Cs en les eleccions municipals del 2023, declaracions que va fer al programa ‘bàsics‘, de betevé.

La declaració conjunta ha estat signada pels líders populars de Ciutat Vella, l’Eixample, les Corts, Sant Martí, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Andreu.