Barcelona ha empitjorat durant el darrer any. Això és el que pensen un 53% dels barcelonins, un 13% més que en el baròmetre de desembre de 2011 (40,8%). L’optimisme dels que consideren que la ciutat ha millorat cau tes punts percentuals i els que creuen que la situació es manté igual són un 7% menys.

 

 

L’atur, la inseguretat i les dificultats econòmiques són alguns dels problemes que més preocupen els habitants de Barcelona. La preocupació per la manca de feina es manté (cau només un 2% respecte de l’any passat), mentre que el neguit per la inseguretat cau un 8% i se situa en el punt més baix des de l’any 2008. Un dels maldecaps que més augmenta entre els ciutadans de Barcelona és la classe política: si el desembre de 2011 preocupava a un 3,4% de la població, aquest any augmenta fins al 9,1%.

 

 

Personalment, el que més fa patir els ciutadans és l’atur, que en aquest cas augmenta un 5% respecte de l’any passat, i també les dificultats econòmiques. Augmenta el neguit per les retallades així com per les prestacions i ajuts i creix també de forma notable el nombre de persones que consideren un problema els aspectes polítics: de l’1,8% el desembre de 2011 al 4,9% el mateix mes de 2012.

 

 

Pel que fa a la gestió de l’Ajuntament, es manté en un 46% el nombre de ciutadans que consideren que ha estat bona o normal. En contrapartida, creix un 7% el percentatge de persones que creuen que hi ha hagut una mala gestió.

 

La valoració dels líders municipals es manté per a Xavier Trias (CiU) i Ricard Gomà (ICV-EUiA). Millora lleugerament la imatge de Jordi Portabella (ERC) i empitjora la valoració de Jordi Martí (PSC) i d’Alberto Fernández Díaz (PP).

Pel que fa a la intenció de vot, CiU continuaria guanyant les eleccions municipals, tot i que cauria un 9% respecte de 2011. El PSC també cau en intenció de vot un 5% i seria substituït com a segona força per ERC, que pujaria un 4%. ICV-EUiA es mantindria i el PP cauria dos punts si els comicis de la ciutat se celebressin ara i la CUP augmentaria un 4% en intenció de vot i tindria representació al consistori.